Muziekonderwijs

Renske biedt muzieklessen aan in 's-Heer Hendrikskinderen, Zeeland, Nederland. Kinderen, jongeren en volwassenen die zich niet thuis voelen op de muziekschool, kunnen het bij Renske misschien wel vinden. Zij probeert namelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerling en gaat op zoek naar andere wegen die naar Rome leiden. Muzieklessen variëren van wekelijks 30 minuten tot eens in de veertien dagen. In eerste instantie zijn de lessen individueel, maar soms werkt het plezier verhogend om in duo's of trio's te leren, dus dan worden er (tijdelijk) groepjes gevormd.

 

U kunt Renske boeken voor Muziek in de klas. Of het nu een eenmalige workshop is of een reeks, voor peuters of pre-pubers, er moet Meer Muziek in de Klas! Voor de kleintjes werkt Renske vaak met thema's en worden er combinaties gemaakt met lezen, bewegen of muziek maken. Het is goed mogelijk dat u Renske aan het werk heeft gezien in de bibliotheek waar ze met regelmaat een workshop verzorgt. Voor de middenbouw en bovenbouw biedt Renske een leuke methode "RGM in de klas", waaruit blijkt dat muziek veel kan bijdragen aan andere schoolvakken en aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

 

 

 

Harpspel

Renske is te boeken om voor u harp te spelen. De harp heeft een rustgevende klank, waardoor zij zeer geschikt is om een uitvaart of herdenking muzikaal te omlijsten. Ook krijgt Renske veel positieve reacties van mensen en nabestaanden die zich verwarmd voelen door het harpspel in hun laatste levensfase. Wanneer u iets te vieren heeft of u wilt zomaar eens genieten van mooie muziek, dan tapt Renske graag voor u uit een ander vaatje en kunt u haar of het duo Da Capo boeken.

 

Duo Da Capo

Samen met Cisca Zuurveld op (houten) dwarsfluit speelt zij in duo Da Capo van folk tot klassiek en van Sefardische tot aan populaire muziek.  Op hun youtubekanaal staan diverse filmpjes te bekijken en beluisteren om u een indruk te geven van de muziek en de setting.

 

 

 

Ronnie Gardiner Methode

Renske is Master RGM Practitioner.  De Ronnie Gardiner Methode is een leuke vorm van hersengymnastiek. Middels bewegingen die we van een soort partituur aflezen en op muziek uitvoeren, trainen we onze hersenen en laten we onze linker- en rechterhersenhelft met elkaar samenwerken. Een leuke methode om ons gezonde brein fit te houden en voor mensen met een hersenbeschadiging een mooie manier om nieuwe hersenverbindingen aan te leggen of oude te herstellen. Een methode voor jong en oud. Ook leuk om als teambuildings activiteit een RGM workshop te volgen!

Het youtubekanaal van duo Da Capo opent in een nieuw venster door op de button hieronder te klikken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb